MAOL-toimiston arkea

 

Viime syksynä puhalsi muutokset tuulet MAOLin toimistolla. Työkaverit vaihtuivat ja nyt  meitä on töissä viiden naisen tiimi. Eeva, Oili ja Alli astuivat remmiin alkusyksystä, Kaisa joulukuun alussa ja allekirjoittaneella on takana useampia työvuosia MAOLissa.

 

Toimisto on täysin remontoidussa Akavatalossa, 3. kerroksessa. Samassa kerroksessa toimii peräti 11 muuta liittoa meidän lisäksi. Naurunremakka kuuluu kauemmaksikin, kun naiset sattuvat saman kahvipöydän ääreen.

 

 

Työaikamme sijoittuu klo 8-16 välille. Kaisa on töissä aamunvirkkuna jo seitsemän aikaan, muut tulemme töihin vuoronperään kahdeksaan mennessä. Aamukahvit juodaan yleensä porukalla ja siinä samalla käydään läpi aamun tapahtumia: junien myöhästelyt, sää, Iltasanomien otsikot ja poristaan ”niitä näitä”.

 

Kun aamun tärkeimmät kuulumiset on vaihdettu, siirrytään omiin työpisteisiin. Työpäivä alkaakin useimmiten sähköpostien läpikäynnillä ja niihin vastaamisella. Päivän aikana käsitellään mm. jäsenasioita, kirjatilauksia/ preliminäärien, valtakunnallisten sekä abitti-kokeiden tilauksia, lukion ja peruskoulun digi-koulutuksiin liittyviä asioita, kirjanpitoa, laskutusta ja puheluita. Puhelut ovat vuosien myötä vähentyneet ja kommunikointi jäsenistön sekä yhteistyökumppaneiden kanssa tapahtuu useimmiten sähköpostitse.

 

Järjestelemme työssämme usein kokouksia, tapahtumia, jotka konkretisoituvat vasta kuukausien päästä. Tällaisia olivat mm. tammikuussa Educa ja Neljän tieteen kisojen loppukilpailut. Kun olemme tiiviisti toimistolla, on mukava tavata jäseniä ja yhteistyökumppaneita. Työhön kuuluu myös rutiineja, mutta on myös ongelmatilanteita, joista voi keskustella työkaverin kanssa ja pähkäillä, miten tämän asian saa parhaiten hoidettua.  Vaikka olemme mukana eri digitaalisissa keskustelufoorumeissa, niin on mukava tietää, että voi kysyä ja keskustella työkaverin kanssa.

 

Ennen puolta päivää pidetään lounastauko. Mukana on joko omat eväät tai vaihtoehtoisesti voi mennä alakerran lounaspaikkaan syömään. Ihana yllätys on, kun käytävän lounaspöytään on ilmestynyt päivän Hesari! Käytävän lounaspöydän sääntönä on, ettei ruokapöydässä puhuta työasioista. Sääntöjen rikkoja voi saada huomautuksen;)

 

Vaikka olemme pieni työyhteisö, Kaisa kokoaa meidät kerran viikossa palaveriin, jossa käydään läpi viikon työt ja samalla on katsaus tulevien viikkojen töihin. Näin pysymme mukana, missä mennään ja mihin tarvittaessa satsataan enemmän resursseja. Palaverissa tulee huomaamatta jaettua asioita, joihin on mukava saada muiden ajatuksia ja mielipiteitä.

 

Suuri ja iso muutos on ollut uuden jäsenrekisteri Membookin käyttöönotto viime syksynä. Syksy on mennyt ohjelmaa muokatessa ja työ jatkuu edelleen. Ohjelmaa harjoitellessa  lähti jäsenrekisteristä vahingossa viesti koko jäsenistölle otsikolla “hohhoijaa”. Tilanteesta selvittiin “hurtilla huumorilla”.  Huumoriviestejä on lähtenyt aikaisemminkin kuten  koulutuspäivien viestissä piti puhua ilmastosta, mutta kiireessä se muuttui ilmastoinniksi. Onneksi jäsenistöltä saa palautetta “hymynaaman” kera. Lisäksi MAOL on uusinut ilmeensä ja saanut uudet kotisivut. Niiden päivittäminen jatkuu edelleen ja toivommekin, että sivusto palvelee jäsenistöä ja muita tahoja mahdollisimman hyvin. Kommentit ovat tervetulleita.

 

Toimistomme porukka on syksyn mittaan hitsautunut hyvin yhteen. On mukava tulla työpaikkaan, jossa on hyvä porukka!

 

Päivi Hyttinen