Kirjoita matematiikasta -kirjoituskilpailun tulokset

MAL:in ja Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry:n yhteistyössä lukion opiskelijoille toisen kerran (joulukuu 2016 – helmikuu 2017) järjestämässä matematiikka-aiheisessa kirjoituskilpailussa

 

Ensimmäinen palkinto (200 €)  myönnettiin Euran lukion opiskelijalle Linda Laine kirjoituksesta Oma matikkatarinani: Rakastaa, ei rakasta ...

Matematiikan opiskelun rinnastaminen avioliiton ylä- ja alamäkiin on hieno oivallus. Kaikilla on erilaisia päiviä. Pettymyksiä tulee sietää ja niiden pettymysten sisältö on suhteellinen. Linda toteaa kuitenkin ”Kattavalla matematiikan opiskelulla pidän kaikki ovet avoinna sekä annan itselleni onnistumisen kokemuksia ja opin uutta itsestäni”. Kirjoitus on rakenteellisesti hyvä ja sisällöltään analyyttisesti hyvin mietitty.
1. palkinto Linda Laine

 

Toinen palkinto (100 €) myönnettiin Sibelius-lukion opiskelijalle Mirella Ojala kirjoituksesta Ideoita matematiikan opetukseen. 

Mielenkiintoinen opetus jää mieleen.  Vaihtelevuus ja erilaisten opiskelijoiden huomiointi tuottaa vielä paremman tuloksen.  Kirjoitus on sisällöltään monipuolinen ja loogisesti hyvin rakennettu.
2. palkinto Mirella Ojala

 

Kolmas palkinto (50 €) myönnettiin Ilmajoen opiskelijalle Sofia Patama kirjoituksesta Oma matikkatarinani: Kaksinaamainen matematiikka. 

Suhdettaan matematiikkaan kuvaava Sofia löytää tarinaansa tunnetta.
3. palkinto Sofia Patama

 

 

Kilpailuun osallistuneet kirjoitukset olivat kaikki laadukkaita, joten tuomariston työ oli tässä mielessä sekä kiinnostavaa että haasteellista: palkintosijoille oli tungosta!

Matematiikka herättää tunteita laidasta laitaan. Matematiikka on siis kuin yksi meistä. Toivottavasti pystymme kaikki työskentelemään siten, että matematiikan asema yhä vahvistuu hyväksyttävänä osana yhteiskuntaamme.

 

Kilpailuun kirjoituksia lähettäneiden opiskelijoiden opettajien kesken arvottiin MAOL ry:n vuoden 2017 syyskoulutuspäivien osallistumismaksu sekä matkakuluja enintään 100 euroa. Arpa suosi Kallion lukion opettaja Ulla Mäkilää.

MAOL ry:n syyskoulutuspäivät pidetään Turussa 6.–7.10.2017.

MAOL ry: Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 010 322 3160