Kilpailut

 

Kilpaileminen on  tapa harrastaa matemaattisia aineita, mitata taitojaan muiden samanikäisten kanssa ja myös tavata samanmielisiä harrastajia.

Valon vuoden kunniaksi MAOL ry on julkistanut posterikilpailun peruskouluille ja toisen asteen oppilaitoksille. Valo on tärkeä ilmiö ja postereiden avulla voi tarttua valoon ja valoteknologian ilmiöihin erinäkökulmista.

Neljän tieteen kisat ovat kaikille koululaisille avoin kilpailusarja: peruskoululaisille on matematiikkakilpailu sekä lukiolaisille matematiikka-, fysiikka-, kemia- ja tietotekniikkakilpailut. Kilpailumateriaalit toimitetaan kaikille kouluille Internet-tilausta vastaan, mutta järjestäminen jää opettajien vastuulle. Alkukilpailut järjestetään kouluissa marraskuussa ja loppukilpailut tammi-helmikuun vaihteeessa Halsingissä. Parhaat palkitaan rahapalkinnoin ja kunniakirjoin. Lisäksi koulun omat tukijat palkitsevat usein koulujen menestyneimpiä oppilaita. Kaikkein parhaille nuorille on tarjolla edustuspaikkoja kansainvälisiin kilpailuihin ja lukiosarjoissa myös jatko-opiskelupaikkoja korkeakouluissa.

 

 

Muita kilpailuja järjestetään paljon. Ulkomaisiin tai kansainvälisiin kilpailuihin suomalaiset koulut voivat osallistua. Kilpailuja on tarjolla sekä yksilö- että ryhmätasolla. Myös ammatillisessa koulutuksessa kilpaillaan matematiikassa. 

 

Tiedeolympialaiset ovat kansainvälisiä huipputason kilpailuja. Erityisesti matematiikassa järjestetään useissa maissa hyvin monenlaisia ja -tasoisia kilpailuja, joista osaan voivat suomalaisetkin osallistua. 

 

 

 

 

MAOL ry: Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 010 322 3160