Kilpailut

 

Kilpaileminen on  tapa harrastaa matemaattisia aineita, mitata taitojaan muiden samanikäisten kanssa ja myös tavata samanmielisiä harrastajia.

 

Neljän tieteen kisat ovat kaikille koululaisille avoin kilpailusarja: peruskoululaisille on matematiikkakilpailu sekä lukiolaisille matematiikka-, fysiikka-, kemia- ja tietotekniikkakilpailut. Kilpailumateriaalit toimitetaan kaikille kouluille Internet-tilausta vastaan, mutta järjestäminen jää opettajien vastuulle. Alkukilpailut järjestetään kouluissa marraskuussa ja loppukilpailut tammi-helmikuun vaihteeessa Halsingissä. Parhaat palkitaan rahapalkinnoin ja kunniakirjoin. Lisäksi koulun omat tukijat palkitsevat usein koulujen menestyneimpiä oppilaita. Kaikkein parhaille nuorille on tarjolla edustuspaikkoja kansainvälisiin kilpailuihin ja lukiosarjoissa myös jatko-opiskelupaikkoja korkeakouluissa.

Katso lisää infoa: http://www.maol.fi/kilpailut/yleisinfo/

 

 

Muita kilpailuja järjestetään paljon. Ulkomaisiin tai kansainvälisiin kilpailuihin suomalaiset koulut voivat osallistua. Kilpailuja on tarjolla sekä yksilö- että ryhmätasolla. Myös ammatillisessa koulutuksessa kilpaillaan matematiikassa. 

 

Tiedeolympialaiset ovat kansainvälisiä huipputason kilpailuja. Erityisesti matematiikassa järjestetään useissa maissa hyvin monenlaisia ja -tasoisia kilpailuja, joista osaan voivat suomalaisetkin osallistua. 

 

 

MAOL ry: Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. (09) 150 2338, fax (09) 278 8778